HOE BRAND JE DE KAARSEN VAN WOODWICK

Laat de wax goed poolen

Uw ervaart de beste brandresultaten wanneer u de kaars 3 tot 4 uur brandt. Steek de Ellipse Candles, met houten HeartWick®-lont aan één kant van de lont aan het laat de vlam geleidelijk naar de ander kant van de lont lopen.

Zorg er voor dat de wax van de WoodWick kaars tot aan het glas gesmolten is voordat u de kaars dooft. Dit kan 30 tot 60 minuten duren. Het creëren van een poel voorkomt dat de wax gaat 'tunnelen'. Als er wax aan de rand van het glas blijft zitten, zal de houten lont op den duur gaan 'verdrinken' en kunt u niet van de maximale branduren van uw WoodWick® kaars genieten.

De hoogte van de vlam kan van tijd tot tijd variëren. Soms lijkt het alsof de kaars bijna uitgaat, maar dit is normaal. Ook wanneer er een kleine vlam is, blijft de kaars branden en zal de vlam vanzelf weer groter worden.

Houd de kaars in het zicht en uit de tocht

Plaats een kaars altijd op een vlak, hittebestendig oppervlak en uit de buurt van kinderen, huisdieren, ontvlambare materialen en andere hittebronnen. Plaats de kaars ook nooit op een plaats waar tocht over de kaars kan gaan. Hierdoor kan er roetvorming ontstaan op het glas in de kaars.

Verplaats de kaars nooit wanneer deze brandt of wanneer de wax gesmolten is. 

Raak, voor uw eigen veiligheid, de kaars alleen aan wanneer deze gedoofd is en de wax volledig gestold is.

Trim de houten lont op tijd

De houten lont van een Hourglass-kaars (Large, Medium en Mini Candles) dient vóór gebruik tot zo'n 6 mm getrimd te worden. De houten lont van een Ellipse Candle hoeft niet getrimd te worden, tenzij de vlam hoger dan 25 mm wordt of de kaars rook gaat afgeven.

Wanneer de houten lont getrimd moet worden, doet u dat wanneer de kaars gedoofd en de wax gestold is. Breek met een stuk keukenpapier of een tissue voorzichtig de verbrande stukjes hout af en blaas ze uit de kaars om te voorkomen dat deze stukjes weer in de wax terecht komen.

Brand de kaars niet te lang

Wanneer er nog een laagje van ongeveer 6mm wax in het glas zit, is het tijd om te stoppen met branden. Doof de kaars en recycle deze op de juiste manier!

© 2015 - 2022 Wen's Tas | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel